سال گذشته شرکت اپل با افزایش ظرفیت باتری‌های مورد استفاده در گوشی‌های سری آی‌فون ۱۱ بسیاری از کاربران را شگفت‌زده کرد. به‌عنوان مثال اپل اعلام کرد که شارژدهی باتری مدل پیشرفته آی‌فون ۱۱ پرو مکس در مقایسه با پرچم‌دار سال ۲۰۱۸ کمپانی موسوم به آی‌فون XS مکس حداکثر ۵ ساعت بیش‌تر است. در نتیجه حتی کاربران پرمصرف نیز قادر به استفاده از هندست طی مدت روز و پخش محتوای موردعلاقه خود در شب‌هنگام خواهند بود. اگرچه برخی کاربران آی‌فون خواهان عملکرد سریع‌تر هندست‌های خود در بستر شبکه ۵G هستند؛ اما مقوله شارژدهی باتری در مدل‌های جدید تا حدودی موجب نگرانی آن‌ها شده است. میزان مصرف شارژ باتری در اتصال ۵G نسبت به ۴G LTE به‌مراتب بیش‌تر است.

اپل با هدف جلوگیری از افزایش قیمت گوشی‌های آی‌فون در عصر ۵G مشغول تغییر فناوری باتری در مدل‌های جدید هندست‌های خود است

شایعات مطرح شده پیرامون ظرفیت باتری‌های مورد استفاده در مدل‌های چهارگانه آی‌فون ۱۲ طی سال ۲۰۲۰ احتمالا برای هیچ‌یک از کاربران رضایت بخش نخواهند بود؛ چرا که اپل ظاهرا قصد دارد تا ظرفیت باتری‌های به‌کارگیری شده در هندست‌های امسال خود را کاهش دهد. اپل احتمالا روی مقوله کاهش انرژی مصرفی تراشه ۵ نانومتری جدید خود موسوم به A14 Bionic حساب ویژه‌ای باز کرده است. احساس خوش‌بینی اپل از افزایش ۷۶ درصدی تعداد ترانزیستورهای تراشه A14 ناشی می‌شود. بدین‌ترتیب شمار ترانزیستورهای درون این تراشه به ۱۵ میلیارد واحد خواهد رسید. با این‌حال گزارش اخیرا منتشر شده توسط مینگ چی‌کو؛ تحلیلگر موسسه TF International دربردارنده برخی اخبار جالب‌توجه است.

آی‌فون ۱۱ پرو مکس دارای بهترین شارژدهی باتری در میان کلیه مدل‌های آی‌فون تولید شده تا به امروز است

آقای کو که به‌دلیل تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های دقیق خود به شهرت رسیده است؛ ادعا می‌کند که وی از کلیه شواهد و جزئیات مربوط به محصولات اپل آگاهی دارد. وی در گزارش امروز خود به مخاطبان اعلام کرد که غول کوپرتینویی مشغول اعمال تغییراتی در فناوری باتری گوشی‌های آی‌فون است. به گفته وبسایت AppleInsider آقای کو بر این باور است که اپل با استفاده از فناوری باتری ارزان‌تر و دارای پیچیدگی‌های فنی کمتر در سری آی‌فون ۱۲ سال ۲۰۲۰، سری آی‌فون ۱۲S در سال ۲۰۲۱ و ایرپادز نسل ۳ هزینه‌های ساخت این محصولات را کاهش خواهد داد. به عبارت دقیق‌تر آقای کو اعلام می‌کند که اپل می‌تواند متوسط هزینه ساخت باتری‌های موردنیاز برای آی‌فون‌های امسال خود را ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد. چنین اقدامی احتمالا از طریق کاهش تعداد لایه‌های سفت و سخت برد باتری و فشرده‌سازی اجزای سلولی فعال در یک فضای کوچکتر عملیاتی خواهد شد. همچنین آقای کو برای گوشی‌های سری آی‌فون ۱۲S در سال ۲۰۲۱ نیز پیش‌بینی می‌کند که اپل بردهای سفت و سخت را با نوعی معماری انعطاف‌پذیر جایگزین خواهد کرد. در نتیجه هزینه‌های ساخت باتری بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت.

این تحلیلگر خاطرنشان می‌کند که اپل با هدف جبران هزینه‌های مازاد ناشی از پشتیبانی آی‌فون‌های جدید از فناوری ۵G دست به انجام چنین تغییراتی زده است. به عقیده آقای کو به‌روزرسانی آی‌فون برای دریافت سیگنال‌های ۵G با فرکانس کمتر از ۶ گیگاهرتز هزینه مازاد ۷۵ تا ۸۵ دلاری (به ازای هر دستگاه) را بر اپل تحمیل خواهد کرد. همچنین افزودن قطعات ضروری به دستگاه جهت اتصال به طیف امواج بسیار فشرده موج میلی‌متری ۵G نیز هزینه‌های ساخت محصول را ۱۲۵ تا ۱۳۵ دلار دیگر افزایش خواهد داد. به‌طور کلی تاثیرات مادی ناشی از تغییر فناوری باتری موجب ثابت ماندن قیمت آی‌فون در عصر فناوری ۵G می‌شود.

بر اساس محتوای اسناد رگولاتوری به‌نظر می‌رسد که آی‌فون ۱۲ مجهز به یک باتری ۲۲۲۷ میلی‌آمپرساعتی خواهد بود (برای مقایسه جالب است بدانید که آی‌فون ۱۱ دارای باتری با ظرفیت ۳۱۱۰ میلی‌آمپرساعت است). آی‌فون ۱۲ مکس احتمالا به‌همراه یک باتری ۲۷۷۵ میلی‌آمپرساعتی عرضه می‌شود (در مقایسه با ظرفیت ۳۱۹۰ میلی‌آمپرساعتی آی‌فون ۱۱ پرو) و آی‌فون ۱۲ پرو مکس نیز احتمالا از یک باتری ۳۶۸۷ میلی‌آمپرساعتی بهره خواهد برد (در مقایسه با باتری ۳۹۶۹ میلی‌آمپرساعتی آی‌فون ۱۱ پرو مکس). پیرو شایعات پیشین اکنون نیز به‌نظر می‌رسد که گوشی‌های آی‌فون سال ۲۰۲۰ اپل فاقد نمایشگرهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی خواهند بود. این پدیده مانع از تخلیه سریع شارژ باتری در گوشی‌های جدید خواهد شد؛ زیرا به‌روزرسانی محتوای نمایشگر با نرخ ۱۲۰ هرتزی (۱۲۰ نوبت در هر ثانیه) میزان قابل‌توجهی از شارژ باتری را مصرف خواهد کرد.

به گفته آقای کو اپل از به‌کارگیری فناوری باتری نسل دوم مورد استفاده در ایرپادزهای بی‌سیم بلوتوثی خود نیز صرف نظر خواهد کرد. به عقیده وی سیستم باتری ایرپادز فعلی که مبتنی بر برد مدار چاپی (PCB) طراحی شده است؛ با الگوی طراحی پکیج سیستمی یکپارچه (SiP) در ایرپادز نسل سوم جایگزین خواهد شد. الگوی SiP به منظور جایگزینی تمامی سیستم‌ها از تعدادی مدار مجتمع درون یک یا چند تراشه بهره خواهد برد.

بر اساس پیش‌بینی‌ها نسل بعدی ایرپادز طی ۶ ماهه نخست سال آینده روانه بازار خواهد شد. سیستم باتری جدید موجب کاهش ۲۵ تا ۳۵ درصدی هزینه ساخت این گجت پوشیدنی داخل گوشی خواهد شد. بهره‌برداری از این سیستم طی ۶ ماهه دوم سال جاری آغاز می‌شود.

نوشته اپل برای جبران هزینه‌ مازاد اتصال ۵G از فناوری باتری ارزان‌تر در آی‌فون‌ها استفاده می‌کند اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.

منبع

تمامی مطالب به صورت rss از وب سایت های مرجع دریافت شده است .
0دیدگاه

ارسال نظر