با توجه به برنامه زمانی عرضه سخت‌افزار اپل در ماه سپتامبر، اکنون این کمپانی می‌تواند در زمینه عرضه تراشه‌های جدید از رقبای اندرویدی خود پیشی بگیرد. غول کوپرتینویی پیش‌تر با معرفی گوشی آی‌فون ۵s خود از نخستین پردازنده موبایلی ۶۴ بیتی دنیا رونمایی کرد و اکنون این کمپانی، سریع‌ترین تراشه اسمارت‌فونی بازار را در اختیار دارد.

از سوی دیگر کمپانی کوالکام برای مقابله با این وضعیت، تراشه جدید اسنپ‌دراگون ۸۶۵ را در اواخر سال جاری عرضه خواهد کرد. این تراشه طی ماه‌های نوامبر یا دسامبر عرضه می‌شود و بر اساس ادعای یک گزارش، سامسونگ مسئولیت تولید آن را بر عهده دارد. تراشه پیشرفته فعلی کوالکام موسوم به اسنپ‌دراگون ۸۵۵ توسط کمپانی تایوانی TSMC تولید می‌شود. در حال حاضر نتایج بنچمارک ظاهرا خوش‌بینانه‌ای پیرامون تراشه اندرویدی پیشرفته آینده ارائه شده است.

امتیاز تراشه اسنپ‌دراگون ۸۶۵ در تست پردازش چندهسته‌ای گیک‌بنچ از مرز ۱۳ هزار فراتر می‌رود – پردازنده گرافیکی آدرنو تراشه موفق به ثبت پردازش ۱۲۵ فریم‌برثانیه ای در تست Manhattan 3 شد

در حال حاضر صرفا با شایعاتی پیرامون تراشه اسنپ‌دراگون ۸۶۵ ساخت کوالکام سروکار داریم. کوالکام با معرفی تراشه اسنپ‌دراگون ۸۵۵ فرآیند ایجاد تحول در صنعت تراشه‌های موبایلی را آغاز کرد. به‌کارگیری مودم‌های ۵G مستلزم بهینه‌سازی کامل معماری پیشین است و نیاز روزافزون به کارآیی بالاتر خصوصا برای نوت‌بوک‌های کم قدرت، کمپانی آمریکایی تولیدکننده تراشه را وادار کرد تا با عرضه تراشه اسنپ‌دراگون ۸۵۵ (با اسم رمز داخلی SMD8150) رویکرد خود را تغییر دهد.

امتیازات بنچمارک منتشر شده طی امروز، ظاهرا متعلق به تراشه اسنپ‌دراگون ۸۶۵ هستند و بالاترین امتیاز در میان نیمه‌هادی‌های این سری به‌شمار می‌روند. این امتیازات از ارتقاء توان محاسباتی و گرافیکی تراشه مذکور حکایت دارند. پیش از بررسی این امتیازات بایستی خاطرنشان کرد که مشارکت تراشه اسنپ‌دراگون ۸۶۵ در تست گیک‌بنچ موضوع جدیدی نیست و نخستین امتیازات مربوط به این تراشه در اواخر ماه جولای اعلام شد و به‌دنبال آن، بحث‌های داغ حول این تراشه از روز ۷ آگوست شروع به شکل‌گیری کرد.

اطلاعات پایگاه‌داده گیک‌بنچ برای تراشه کوالکام با اسم رمز Kona

آخرین بنچمارک تراشه اسنپ‌دراگون ۸۶۵ کوالکام از افزایش ۱۰ درصدی امتیاز آن در تست پردازش چندهسته‌ای گیک‌بنچ نسبت به دوره گذشته حکایت دارد

نتایج بنچمارک از عملکرد ۴۰۳۴ و ۱۲۱۰۰ امتیازی تراشه در تست‌های پردازش تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای حکایت دارند. با فرض معتبر بودن گزارش منتشر شده توسط خبرچین معروف با نام Ice Universe، امتیاز تراشه آینده احتمالا از مرز ۱۲ هزار فراتر رفته و به قلمرو جدیدی وارد خواهد شد. این خبرچین ادعا می‌کند که در یک تست بنچمارک اخیرا اجرا شده (البته نه بر روی پلتفرم QUALCOMM Kona)، تراشه اسنپ‌دراگون ۸۶۵ موفق به کسب امتیازات ۴۲۵۰ و ۱۳۳۰۰ در تست‌های پردازش تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای شد. موضوعی که از افزایش ۱۰ درصدی متوسط کارآیی چندهسته‌ای تراشه حکایت دارد.

بعلاوه با اجرای تست Manhattan 3.0، این تراشه موفق به پردازش ۱۲۵ فریم در هر ثانیه شد. احتمالا این امتیاز مربوط به تست بدون نمایشگر است؛ چرا که پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۴۰ در تراشه اسنپ‌دراگون ۸۵۵ نیز موفق به ثبت نرخ پردازش ۱۱۲ فریم‌برثانیه‌ای در این تست شد. از سوی دیگر آی‌فون ۱۱ توانست رکورد پردازش ۱۷۹ فریم‌برثانیه‌ای را در تست بدون نمایشگر GFX 3.1 Manhattan ثبت نماید. بعلاوه Ice Universe وعده داده که علیرغم تعویض عامل تولیدکننده تراشه‌های کوالکام طی سال جاری، بهره‌وری انرژی تراشه جدید حدودا ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت. تراشه A13 اپل بر اساس دومین نسل فرآیند ۷ نانومتری شرکت TSMC تولید شد و این پدیده، ارتقاء ۲۰ درصدی توان کلی تراشه را به‌دنبال داشت.

کوالکام در تراشه اسنپ‌دراگون ۸۵۵ به بهینه‌سازی عملکرد هسته‌های کورتکس A76 با معماری سفارشی کایرو پرداخت. اما تغییرات احتمالی اعمال شده در هسته‌های سفارشی تراشه اسنپ‌دراگون ۸۶۵ کماکان در هاله‌ای از ابهام قرار دارند. احتمالا در آینده نزدیک، جزئیات بیش‌تری پیرامون این تراشه اعلام خواهد شد. بعلاوه بایستی خاطرنشان کرد که سایر منابع خبری به امتیازات مشابه با ارقام اعلام شده در گزارش امروز پیرامون عملکرد چندهسته‌ای تراشه اشاره نکرده‌اند؛ لذا برای دستیابی به نتیجه‌گیری نهایی هنوز بسیار زود است.

نوشته تراشه اسنپ‌دراگون ۸۶۵ در تست پردازش چندهسته‌ای موفق به کسب امتیاز ۱۳۳۰۰ شد اولین بار در اخبار تکنولوژی و فناوری پدیدار شد.

منبع

تمامی مطالب به صورت rss از وب سایت های مرجع دریافت شده است .